Economisire

Fond social

Pentru că nevoile dumneavoastră viitoare nu sunt atât de predictibile, este indicat să economisiți și să puneți deoparte fonduri pentru cheltuieli prevăzute dar și pentru cele neprevăzute. Acestea sunt avantajele economisirii prin crearea unui fond de economii:

 1. banii vor fi protejați împotriva devalorizării prin bonificările anuale
 2. orice fond de economii, aduce cu sine o dobândă substanțială, cu mult mai mare decât dobânzile de depozite practicate de bănci
 3. toate bonificațiile acordate de către CAR sunt scutite de impozit prin lege
 4. vechimea și mărimea fondului social influențează bonificarea anuală

Fond social ``Viitorul``

Acest tip de fond social urmareste cultivarea educatie financiare in vederea crearii unei rezerve financiare necesare copiilor membrilor. Economisirea si administrarea banilor poate fi învățată de către copii de la vârste fragede, nu există o vârstă minimă pentru a începe economisirea. CAR PRO SPERA oferă posibilitatea membrilor săi să economisească pentru copiii până la vârsta de 18 ani, când vor putea să devină membri CAR.

Fondul social VIITORUL se poate constitui prin mai multe modalități:

 1. depunerea lunară a unei contribuții de către părinte sau tutorele legal;
 2. virarea lunară a alocației de stat pentru copii;
 3. virarea burselor școlare sau alte tipuri de burse;
 4. virarea eventualei pensii de urmaș.

EXEMPLU DE CALCUL – INFORMATIV: La o depunere lunară de 100 lei, pe o perioadă de 10 ani, fondul depus va fi de 12.000 lei. Fondul acumulat cu bonificările estimate va fi de 15.846 lei.

Pentru RETRAGEREA DIN RANDUL MEMBRILOR MINORI se vor percepe comisioane, in functie de vechimea membrului minor astfel:

 • 8% – intre 1 luna si 5 ani
 • 6% – intre 5 ani si 10 ani
 • 4% – intre 10 ani si 15 ani
 • 2% – peste 15 ani

Imprumuturi

Imprumuturi

Aveți nevoie de bani rapid? Pentru a vă bucura de bani într-un interval de timp scurt avem soluții cu costuri accesibile, fixe, a căror valoare nu se schimbă pe întregul parcurs al contractului.

Toate acestea se găsesc sub forma unui împrumut nebancar proiectat pentru a răspunde întocmai nevoilor personale. Cu o dobândă fixă și cu o perioadă de rambursare flexibilă, împrumuturile pot fi accesate încă din prima lună de membralitate.

Fond social ``Viitorul``